Nieuwsbrief 5: Proef van 2014!
E-mail onleesbaar? Klik hier voor de online versie.
Ontdek al onze tijdschriften en educatieve uitgaven

 

Nieuwsbrief 5: Proef van 2014!

Uitgeverij Averbode wenst u een fantastisch 2014, boordevol lees-, speel- en knutselplezier!

 

Kleutertijdschriften

 

De 5 zintuigen
De voorbije weken hebben we met onze smaakzintuigen uitgebreid mogen proeven van allerlei lekkere feestmaaltijden. Nu zetten we ze nog eens aan het werk, samen met onze andere vier zintuigen. Laat uw kleuters kennismaken met de vijf zintuigen, aan de hand van de tijdschriften en de bijbehorende poster . Hang ook al posters 6a en 6b op in de klas, met daarop de kleuren en de getallen.
Heeft u de 14 didactische posters nog niet? Bestel het pakket dan snel. Speciaal voor leerkrachten , slechts € 15 extra bij een leerkrachtenabonnement (i.p.v. € 25 losse verkoop).  Meer info
Let op! Gaf u uw bestelling van uw abonnement(en) al door? Geen probleem, u kunt nog steeds van de voordeelprijs van € 15,- genieten. Contacteer hiervoor de klantendienst op tel.: 013 780 116.

Nieuw jaar, nieuwe klasgenootjes!
Een heleboel 2,5-jarigen stapten maandag 6 januari voor het eerst door de schoolpoort. Laat ook uw instappertjes kennismaken met Dopido. Alle info over de abonnementen vindt u hier.
Ook herabonneren kan nog steeds! De folders die rond de nummers 4 zaten, kunt u nog steeds doorgeven. Of download de folder.

Uw eerste, eigen publicatie in 2014!
Doremi wordt 50 jaar en dat blijven we ook in 2014 vieren! Neem nog tot 17 februari 2014 deel aan de wedstrijd in Doremi 5. Laat uw kleuters samen een voorleesboekje voor Doremi 10 schrijven en tekenen, met als thema ‘Op uitstap’. De leukste inzending zal als voorleesboekje bij Doremi 10 verschijnen, en wint een klasuitstap inclusief vervoer en catering naar het Nationaal Orkest, het Pass of Bokrijk. Een heleboel andere toffe prijzen worden verdeeld onder de andere deelnemers. Surf naar onze wedstrijdpagina voor meer informatie.

Leesknuffel
Het allerleukste voorlees abonnement is al aan zijn 3e nummer toe!
Doorblader enkele pagina's uit leesknuffel 3:
Het koekjesavontuur
Doorblader in preview al enkele pagina's uit
leesknuffel 4:Tom en zijn trom
>>>Meer info

 

 

Verhaaltjes lezen én luisteren
Ook dit trimester krijgt u een digitaal voorleesboekje. Beleef de verhaaltjes uit Dokadi en Doremi 6 steeds opnieuw, via Uw Dokadi en Uw Doremi.

De klokken komen er straks aan …
En dit jaar brengen ze superveel spelletjes mee! Uw kleuters zullen zich tijdens de paasvakantie niet vervelen, met het superdikke paasboek. Maar liefst 68 pagina’s speelplezier, dat willen ze zeker niet missen! Alle info over het paasboek, de lenteactie met extra doeboekjes en de bestelmogelijkheden vindt u in de folder rond de nummers 6, of via de site.

 

Lees mee

Volgens onderzoek van het tijdschrift Klasse stapt één op de acht startende leraren in het basisonderwijs binnen de vijf jaar weer uit het beroep. Lees het artikel. Wat vindt u daarvan? En wat is uw drijfveer om nog steeds voor de klas te staan? Geef ons uw mening bij het bijhorend filmpje 'Starten doe je niet alleen' op onze Facebookpagina.

 

 

Leermiddelen

1, 2 ... beweeg je mee?
Tijdens de wintermaanden houden Nellie en Cezar uw kleuters in beweging! De 80 bewegingsfiches (recto/verso, A4) van 1, 2 ... Beweeg je mee? bevatten activiteiten voor de jongste én voor de oudste kleuters. 10 thema's van de jaarplanning komen hierbij aan bod. De fiches zijn multi-inzetbaar voor de bewegingsjuf én de kleuterjuf in de klas. Bovendien volgen ze het nieuwe leerplan bewegingsopvoeding.
>>> Meer info

Op de agenda

We geven u graag de kans om kennis te maken met onze nieuwe uitgaven en methodes.
Deze data kunt u alvast aanstippen in uw agenda. We kijken er naar uit u te ontmoeten!

Averbodes Pedagogische Dagen
- 4 maart in Averbode
- 10 april in Gent

Infosessies basisonderwijs
- 12 maart in Kortrijk
- 13 maart in Brugge
- 19 maart in Gent
- 20 maart in Hasselt
- 26 maart in Leuven
- 27 maart in Antwerpen

COV-beurzen
- 9 april in Kortrijk
- 11 april in Leuven
- 15 april in Gent
- 17 april in Hasselt

Wedstrijd

Proficiat aan onze winnaars van de Facebookwedstrijden:

  • Sofie Hernie wint een reischeque t.w.v. € 200.
  • Ilse Deleye, Sofie Vertommen, Evelinge Gille, Tania Timbremont en Marleen Cardinaels winnen de Bongo 'Wereldkeuken'.


Uitgeverij Averbode • Postbus 54 • 3271 Averbode
www.averbode.be