Nieuwsbrief 7: kies uw covers voor volgend
E-mail onleesbaar? Klik hier voor de online versie.
Ontdek al onze tijdschriften en educatieve uitgaven

 

Nieuwsbrief 7: Lente

 

Kleutertijdschriften

Dopido, Dokadi en Doremi in een nieuw kleedje!
Vanaf volgend schooljaar zullen de covers van onze tijdschriften er iets anders uitzien. Hoe juist? Dat bepaalt u mee! Neem deel aan onze korte enquête en stem op uw favoriete nieuwe cover voor schooljaar 2014-2015. Aarzel ook niet om uw opmerkingen door te geven, alle reacties zijn welkom! We verdelen 10 boekenpakketten onder de deelnemers aan de enquête.

De lente is bijna in het land …
… en dit jaar brengt ze niet alleen babydieren, maar ook dino’s mee! Ontdek deze superleuke thema’s in onze nummers 7. Haal de dieren uit Dopido en de dino’s uit Dokadi en Doremi en speel ermee op de posters.
Heeft u de 14 didactische posters nog niet? Bestel het pakket dan snel. Speciaal voor leerkrachten , slechts € 15 extra bij een leerkrachtenabonnement (i.p.v. € 25 losse verkoop).  Meer info
Let op! Gaf u uw bestelling van uw abonnement(en) al door? Geen probleem, u kunt nog steeds van de voordeelprijs van € 15,- genieten. Contacteer hiervoor de klantendienst op tel.: 013 780 116.

Nieuwe klasgenootjes
Laat ook uw instappertjes na de krokusvakantie kennismaken met Dopido.
Alle info over de abonnementen vindt u hier. Ook herabonneren kan nog steeds! De folders die rond de nummers 7 zaten, kunt u nog steeds doorgeven. Of download de folder.

Wat te doen?

Bent u nog op zoek naar toffe activiteiten voor een klasuitstap of voor uw gezin, tijdens de krokusvakantie? Wij zetten alvast enkele leuke tips op een rijtje:

  • Expo Dino Adventure: Tot en met 21 maart kunt u de dino’s uit onze tijdschriften ook in het echt bewonderen! Wel 50 dino’s hebben het Centraal Station van Antwerpen veroverd. De expo is toegankelijk op woensdag van 12 tot 17u, op vrijdag van 10 tot 15u en tijdens het weekend van 10 tot 17u. Tijdens de krokusvakantie alle dagen geopend van 10 tot 17u. Meer info 
  • Expo babydieren: Zijn de dino’s toch iets te gruwelijk? Dan is de expo over babydieren vast iets voor uw kleuters! Tot 11 juni kunt u in het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel terecht voor deze tentoonstelling voor gezinnen en scholen, op maat van kinderen van 3 tot 8 jaar. Meer info
  • Zoekt u nog extra knutselwerkjes in het thema dino’s? Surf naar www.pinterest.com en geef daar de zoekterm ‘dinosaurus’ in. Leuke ideeën en uren knutselplezier verzekerd!

 

 

Leermiddelen

Wiskundeliedjes voor kleuters
Kleuters taalvaardig maken is een leuke, boeiende uitdaging, zeker als het om specifieke 'schooltaal' gaat. Met Doe de wisk oefenen de kleuters op wiskundige begrippen en rekentaal. En dat op een speelse en natuurlijke manier! Meer info

- 18 vrolijke liedjes in verschillende thema's
- Cd met alle liedjes en instrumentale versies
- Leesstroken om de beginnende geletterdheid te bevorderen
- Lesmap met didactische suggesties

Op de agenda

We geven u graag de kans om kennis te maken met onze nieuwe uitgaven en methodes.
Deze data kunt u alvast aanstippen in uw agenda. We kijken er naar uit u te ontmoeten!

Averbodes Pedagogische Dagen
- 4 maart in Averbode
- 10 april in Gent

Infosessies basisonderwijs
- 12 maart in Kortrijk
- 13 maart in Brugge
- 19 maart in Gent
- 20 maart in Hasselt
- 26 maart in Leuven
- 27 maart in Antwerpen

COV-beurzen
- 9 april in Kortrijk
- 11 april in Leuven
- 15 april in Gent
- 17 april in Hasselt

Van 15 tot 30 maart is het Jeugdboekenweek, het grootste kinderboekenfestival van Vlaanderen. Veertien dagen lang zetten scholen, bibliotheken, boekhandels en culturele centra de mooiste boeken in de kijker. Dit jaar staat het festival in het teken van ‘gevaar’.

Wedstrijd

Doremi blijft maar vieren!
Doe mee aan de wedstrijd van maart en win een muurtekening door Liesbet Slegers voor uw school, een waardebon van Marsival of nog andere toffe prijzen. Zing het feestlied, dans met de hele klas en maak daar een filmpje van. Deelnemen kan nog tot 7 april. Surf naar onze wedstrijdpagina voor meer informatie. De wedstrijd van februari loopt ook nog tot 10 maart!


Uitgeverij Averbode • Postbus 54 • 3271 Averbode
www.averbode.be