Nieuwsbrief 8: Lentekriebels
E-mail onleesbaar? Klik hier voor de online versie.

Ontdek al onze tijdschriften en educatieve uitgaven

 

Nieuwsbrief 8: Lentekriebels

 

Kleutertijdschriften

Seizoen vol kunst?
Bomen krijgen blaadjes, bloemen schieten uit de grond, vogels bouwen aan hun nest ... de hele natuur zit vol met kunst! Haal deze maand ook de kunst in uw klas, met de kleurrijke thema's van onze tijdschriften. De posters met de kunstwerken van Paul Klee bieden uw kleuters zoveel mogelijkheden om zelf met allerlei materialen aan de slag te gaan.
Meer info

Moederdag
In de nummers 8 vindt u ook toffe knutselwerkjes voor moederdag. Ruim op tijd, zodat uw kleuters alle tijd krijgen om er een supercadeau van te maken.
Wilt u graag nog meer knutselen voor de mama's, maar heeft u weinig inspiratie? Bezoek dan zeker de website http://moederdag.net. Daar vindt u allerlei knutselwerkjes, recepten, gedichten en nog veel meer!

 

Digitale voorleesboeken
Krijgen uw kleuters niet genoeg van Meester Witbaard en zijn kleurrijke klas uit het voorleesboekje van Doremi 8 of van de geheimen uit het voorleesboekje van Dokadi 8? Download dan de digitale versie via deze link . Kijk- en luisterplezier verzekerd!

50 jaar Doremi?
Doe mee aan de wedstrijd van april en win een een pakket van Lego Friends of Lego City en nog andere toffe prijzen . Laat uw kleuters een pagina uit Doremi 8 maken, en stuur er een mooie foto van op. Deelnemen kan nog tot 12 mei. Surf naar onze wedstrijdpagina voor meer informatie. De wedstrijd van maart loopt ook nog tot 7 april!

Leermiddelen

De kleine kunstenaar
Met De kleine kunstenaar ontdekken kinderen kunst in 45 originele en gevarieerde activiteiten, verspreid over tien thema's. Elke activiteit wordt voorgesteld in een stappenplan en er zijn leuke weetjes en tips voor extra activiteiten.Het pakket wordt aangevuld met tien A3-posters in kleur.

Een bron van ideeën om kinderen te introduceren in de wereld van de kunst en hun kleine handjes creatief aan het werk te zetten!

Op de agenda

We geven u graag de kans om kennis te maken met onze nieuwe uitgaven en methodes.
Deze data kunt u alvast aanstippen in uw agenda. We kijken er naar uit u te ontmoeten!

Averbodes Pedagogische Dagen
- 10 april in Gent

Infosessies basisonderwijs
- 27 maart in Antwerpen

COV-beurzen
- 09 april in Kortrijk
- 11 april in Leuven
- 15 april in Gent
- 17 april in Hasselt

Van 15 tot 30 maart is het Jeugdboekenweek, het grootste kinderboekenfestival van Vlaanderen. Veertien dagen lang zetten scholen, bibliotheken, boekhandels en culturele centra de mooiste boeken in de kijker. Dit jaar staat het festival in het teken van ‘gevaar’.

Wedstrijd

Winnaars thema-wedstrijd?
We willen graag alle leerkrachten bedanken die ons hun favoriete thema's doorgestuurd hebben. Sommigen zullen één of meerdere thema's uit hun top 3 in de nieuwe themalijst 2014-2015 terugvinden. Uit alle inzendingen hebben we volgende juffen geloot:

  • Juf Karine - kleuterschool Basis-West - Duffel
  • Juf Ilse - Klim Op - Lier
  • Juf Mia - Basisschool Boseind - Neerpelt

Zij winnen een boekenpakket van Uitgeverij Averbode, ter waarde van € 31,85. Veel leesplezier!

 Vind ons leuk op uitgeverijaverbode     Uitgeverij Averbode • Postbus 54 • 3271 Averbode
www.averbode.be