Nieuwsbrief 2: Magische herfst
E-mail onleesbaar? Klik hier voor de online versie.

Ontdek al onze tijdschriften en educatieve uitgaven

 

Nieuwsbrief 2: Magische herfst

Educatieve tijdschriften

Magische herfst
De herfst is dit jaar prachtig van start gegaan. Maar zelfs als het ongure regenweer eraan komt, zullen uw kleuters zich geen seconde moeten vervelen. In de nummers 2 vinden ze tal van leuke opdrachten om de herfst niet alleen buiten, maar ook in de klas te beleven. In Dopido staat het toverbos centraal, met een prachtig verhaal over kabouters. In Dokadi zit er een grote poster met een reuzezoekprent en een trol om te versieren. De elfen en trollen duiken ook op in de knutselwerkjes van Doremi en de wiskundige opdrachten van Doremi Extra.

Vernieuwde Plus
Sinds dit schooljaar is het PLUS-abonnement vernieuwd. Voortaan vindt u tal van extra’s online bij elk nummer, zoals fiches, een digitaal voorleesverhaal bij elk tijdschrift, luisterspelletjes, alle nodige doelen en downloadbare werkbladen voor meer differentiatie.
Ontdek de nieuwe PLUS gratis tot 30/10/2015!

Om vanaf 1/11/2015 gebruik te kunnen maken van deze extra’s, dient u zich te registreren met uw persoonlijke code die u als abonnee terugvindt in uw PLUS nr 3. Meer info vindt u op Uw Dopido, Uw Dokadi en Uw Doremi
Lees en bewaar uw PLUS nr. 3 zorgvuldig.

  

  

 
 

 

Ontdek ook het digitale platform Kid’i, voor Doremi en Leesknuffel.

  • Met een digitaal verhaal en spelletjes als aanvulling op Doremi en Doremi Extra. Gratis voor PLUS-abonnees, € 5/jaar voor leerlingen. Kid'i-Doremi is tot 1/11/2015 gratis toegankelijk voor iedereen!
    >>>
    Meer info 
  • Met extra digitale verrijking van de verhalen als aanvulling op Leesknuffel.
    U kunt nu nog steeds gratis de digitale leesknuffel ‘Niet bang zijn Kleine Wolf’ downloaden, een mooi verhaal over gevoelens.
    >>> Meer info

Heeft u Kid’i nog niet gedownload? Start dan hier.

Instappers Dopido
Na de herfstvakantie breekt voor heel wat 2,5-jarigen een spannende periode aan: voor het eerst naar school. Laat hen zeker ook kennismaken met onze kleutertijdschriften. Meer info over onze abonnementen vindt u op  de Dopido-website of in de folder voor de ouders.

 

Jaarpakket Wereldoriëntatie
Slechts € 15 in combinatie met Dopido, Dokadi of Doremi
Bestel nu het volledige lessenpakket dat beantwoordt aan de doelen van alle domeinen binnen w.o., met stappenplannen, posters, proefjes, een pagina in elk tijdschrift, een handleiding en digitale aanvullingen zoals geluidenspelen, extra werkblaadjes ...
In de nummers 2 vindt u onder andere fotokaarten, een herfstmandala en info om een herfstschatkist te maken.
 
Bekijk en download gratis hoofdstuk 1!
>>> Meer info

 

 

voor de onthaalklas en 1e kleuterklas

Maak kennis met Leesbeestje, onze boekenreeks voor de onthaalklas en de eerste kleuterklas. De reeks bestaat uit vier prachtige prentenboeken mét luister-cd. Heel leuk als geschenk: voor slechtts € 5 per boek met luister-cd! Voor de leerkracht zijn er vanaf begin november didactische suggesties beschikbaar om met de boeken in de klas aan de slag te gaan.
>>> Ontdek Leesbeestje hier

Nellie en Cezar zijn jarig!
Nieuwsgierige muis Nellie en stoere kikker Cezar zijn al sinds 1995 twee dikke vrienden. Deze 20ste verjaardag moet gevierd worden op een gepaste manier! En dat doen we o.a. met een heuse theatervoorstelling, gedurende het hele schooljaar! Kijk op
www.nellie-cezar.be om te zien waar ze dit spetterend feest samen met jullie komen vieren! (Productie van Theaterproductiehuis Banann)

Bovendien geniet u t.e.m. 30 november 20% korting op deze leuke uitgaven van Nellie & Cezar: www.averbode.be/nellie-cezar-20jaar
Bestel ze online met de promocode NC20JAAR.
De promotie is geldig voor onlinebestellingen door schoolklanten in België.

  

Op de agenda ...

Stop de tijd ... en kom tot rust

Kinderen leiden vaak op jonge leeftijd al een druk en onregelmatig bestaan . Nu en dan hebben ze er nood aan even stoom af te laten. Stop de tijd ... en kom tot rust reikt ideeën aan om rustmomenten te integreren in de lessen: ontladende oefeningen, concentratieoefeningen, massageoefeningen, partneroefeningen ...

Maar de oefeningen zijn niet alleen geschikt voor 'drukke' kinderen die zich moeilijk kunnen concentreren. De leerkracht kan de oefeningen ook inzetten als beloning of bij timide kinderen.

>>> Meer info & bestellen

 / uitgeverijaverbode Uitgeverij Averbode • Postbus 54 • 3271 Averbode
www.averbode.be