Nieuwsbrief 3: Gezelligheid troef!
E-mail onleesbaar? Klik hier voor de online versie.

Ontdek al onze tijdschriften en educatieve uitgaven

 

Nieuwsbrief 3: Gezelligheid troef!

Educatieve tijdschriften

Sint en Kerst
De gezelligste periode van het jaar breekt weer bijna aan! 
In de nummers 3 maken we het wachten op Sinterklaas zo leuk mogelijk, met allerlei toffe opdrachten zoals een 3D stokpaard in Doremi en een miniboekje met Pietendiploma in Dokadi. En onze vriend Cezar heeft een origineel idee om Sinterklaas sneller te doen komen. Of het hem zal lukken? Dat leest u in het voorleesboekje Dopido 3!
Verzamel alvast allerlei papiersoorten voor onze knutselwerkjes en opdrachten in Dopido, Dokadi en Doremi 4, want dan maken we mooie kerstknutsels uit papier!

Vergeet ook zeker de folders van onze kerstboeken niet uit te delen, zodat de kleuters ook tijdens de vakantie thuis kunnen verder knutselen.
 
Vernieuwde Plus
Sinds dit schooljaar is het PLUS-abonnement vernieuwd. Voortaan vindt u tal van extra’s online bij elk nummer.
Om vanaf 1/11/2015 gebruik te kunnen maken van deze extra’s, dient u zich te registreren met uw persoonlijke code die u als abonnee terugvindt in uw PLUS nr 3. Meer info vindt u op Uw Dopido, Uw Dokadi en Uw Doremi
Lees en bewaar uw PLUS nr. 3 zorgvuldig.

   

   

 

 

 

Ontdek ook het digitale platform Kid’i, voor Doremi en Leesknuffel.

  • Met een digitaal verhaal en spelletjes als aanvulling op Doremi en Doremi Extra.  >>>Meer info 
  • Met extra digitale verrijking van de verhalen als aanvulling op Leesknuffel.
    >>> Meer info

Heeft u Kid’i nog niet gedownload? Start dan hier.

Jaarpakket Wereldoriëntatie - herdruk wegens groot succes!
Het volledige lessenpakket dat beantwoordt aan de doelen van alle domeinen binnen w.o.!
In de nummers 3 vindt u o.a. een aftelkalender voor Sinterklaas, een grote praatfoto en spelletjes rond wachten, bij de nummers 4 zit een geluidenbank die u online kunt beluisteren. 
 
Slechts € 15 in combinatie met Dopido, Dokadi of Doremi!
Indien u al een abonnement nam op Dopido, Dokadi of Doremi kunt u het pakket alsnog nabestellen aan €15, mail uw volledige klantgegevens naar bestellingen@verbode.be met als onderwerp 'jaarpakket WO' !

>>> Meer info

Nellie en Cezar zijn jarig!
Nieuwsgierige muis Nellie en stoere kikker Cezar zijn al sinds 1995 twee dikke vrienden. Deze 20ste verjaardag moet gevierd worden op een gepaste manier! En dat doen we o.a. met een heuse theatervoorstelling, gedurende het hele schooljaar!
Kijk op
www.nellie-cezar.be om te zien waar ze dit spetterend feest samen met jullie komen vieren! (Productie van Theaterproductiehuis Banann)

Bovendien geniet u t.e.m. 30 november 20% korting op deze leuke uitgaven van Nellie & Cezar: www.averbode.be/nellie-cezar-20jaar
Bestel ze online met de promocode NC20JAAR.
De promotie is geldig voor onlinebestellingen door schoolklanten in België.

  

 

Voorleesweek: van 21 tot 29 november 2015
Iedereen Leest wil iedereen aansporen om voor te lezen, omdat het de taalontwikkeling en fantasie stimuleert. Niet alleen bij jonge kinderen, maar ook bij kinderen die zelf al kunnen lezen. Voorlezen is van iedereen en voor iedereen, van 0 tot 99 jaar. Ontdek op www.voorlezen.be welke activiteiten er in uw buurt georganiseerd worden. Tot 13 november kunnen scholen zich nog inschrijven voor de Grote Voorleesdag op school en kans maken op een boekenpakket. Lees er alles over op www.degrotevoorleesdag.be.

Bent u nog op zoek naar leuke boekjes om voor te lezen? Bestel dan nu uw pakket Leesbeestjes voor de onthaalklas en de 1e kleuterklas. Of neem een abonnement op Leesknuffel voor de oudere kleuters, met extra digitale aanvullingen via Kid’i.

>>> Ontdek Leesbeestje en Leesknuffel

Op de agenda ...

Knip je mee?

Knippen is voor veel kleuters geen gemakkelijke opgave. De map Knip je mee? biedt een houvast waarmee de kleuter- of zorgleerkracht op een speelse manier kan werken aan de knipvaardigheid.

- Achtergrondinformatie voor de leerkracht: kinderscharen, kniphouding ...
- Voorbereidende speelse opdrachten
- Visuele gids Starten met knippen
- 80 knipactiviteiten met kopieerbare werkblaadjes
- Observatielijst
- Allerlei 'kniptips'
- Extra bijlagen, zoals een knipdiploma


>>> Meer info & bestellen

Wedstrijd

Uw mening is belangrijk!
Wij passen onze tijdschriften graag aan aan uw noden. Doe daarom mee aan onze korte enquête voor 30/11/2015 en maak kans op 3x LEGO DUPLO Het Grote Bos (t.w.v. € 64,99).

>>> Naar de enquête

 / uitgeverijaverbode Uitgeverij Averbode • Postbus 54 • 3271 Averbode
www.averbode.be