Nieuwsbrief 1: Goed begonnen
E-mail onleesbaar? Klik hier voor de online versie.
Ontdek al onze tijdschriften en educatieve uitgaven

 

Nieuwsbrief 1: Goed begonnen

 

Kleutertijdschriften

  

Kid’i
Dit jaar zijn uw Dopido, Dokadi of Doremi ook 100% digitaal via de app Kid’i. Daag uw kleuters 10 keer uit met leuke extra’s. Doorblader de pdf, beluister het voorleesverhaal of speel samen leuke educatieve spelletjes. De app is inbegrepen in elk abonnement.
>>> Download nu Kid’i voor tablet of pc

Ik eet gezond!
De herfst is stilaan in het land en in oktober nemen we de peuters en kleuters mee op sleeptouw in het thema 'Gezonde voeding'.

Zo leren de peuters in Dopido wat er in een lekkere soep hoort en maken ze in het voorleesverhaal kennis met Wannes die verzot is op koekjes, maar helemaal niet op broccoli.

In Dokadi rijmen de kleuters met fruit en ontdekken ze de gevaren in de keuken. En de groenten en het fruit in de supermarkt? Die spelen een spannend wedstrijdje hockey!

Doremi bevat leuk materiaal om samen met de klas een gezonde slinger te knutselen en de Extra is gewijd aan schrijfmotoriek. En in het voorleesverhaal lezen de kleuters hoe Kas en Tuur het allerleukste herfstfeest ooit bouwen.

Kijk zeker ook op de website via Uw Dopido, Uw Dokadi en Uw Doremi. Daar vindt u extra werkblaadjes .

Programma 2016-2017
Benieuwd wat onze tijdschriften dit jaar voor u in petto hebben? Ontdek het programma van uw tijdschrift: DopidoDokadi of Doremi

 

 

 

 

Gratis online leekrachtenmateriaal
Bij het begin van het nieuwe schooljaar willen wij ook de nieuwe of niet-geabonneerde leerkrachten de gelegenheid bieden om het online leerkrachtenmateriaal te ontdekken.Surf rechtstreeks naar Uw Dopido, Uw Dokadi, Uw Doremi om het leerkrachtenmateriaal te raadplegen. Tot 31/10/2016 heeft u gratis toegang.

Als geabonneerde leerkracht 2015-2016dient u tot 31/10/2016 NIET IN TE LOGGEN met uw knooppuntcode 2015-2016! Surf rechtstreeks naar Uw Dopido, Uw Dokadi of Uw Doremi.
Vóór 31/10/2016 ontvangt u uw nieuwe knooppuntcode 2016-2017 gedrukt op de PLUS van uw tijdschrift nr. 3. Met deze nieuwe code kunt u inloggen vanaf 1/11/2016 voor het hele schooljaar.

Bent u op zoek naar extra inspiratie bij de thema's? 
Volg ons dan op Pinterest! U vindt er nog meer tips, illustraties, filmpjes, activiteiten ... bij elk thema.
Ontdek hier de pinterestpagina van uw tijdschrift: DopidoDokadi of Doremi

Jaarpakket wereldoriëntatie 2016-2017
Met het gloednieuwe jaarpakket in combinatie met het tijdschrift Dopido, Dokadi of Doremi  werkt u ook in 2016-2017 aan de doelen van alle domeinen binnen wereldoriëntatie.
Bestel nu de handige handleiding van 24 pagina’s oordevol leuke en leerrijke opdrachten.

Bij de handleiding horen ook extra materialen:

 • een A2-aftelkalender voor Sinterklaas met stickers
 • een A2-poster vol boeiende beroepen
 • A3-praatplaten
 • stappenplannen
 • diverse proefjes
 • pictogrammen
 • ...

Slechts € 20* in combinatie met Dopido, Dokadi of Doremi PLUS. Indien u al een abonnement nam, kan uw Averbode-verantwoordelijke het jaarpakket nadien alsnog bijbestellen!
>>> Meer info
*Aanbod enkel geldig voor bestellingen via de Averbode-verantwoordelijke van uw school, in België.

 
 

 

 

Nellie en Cezar bij u op school!
Vorig schooljaar kon u op verschillende locaties in Vlaanderen naar de theatervoorstelling gaan kijken die Theaterhuis Banann maakte n.a.v. de 20e verjaardag van onze kikker en muis. Dit jaar kunt u
 het ‘Nellie & Cezar’ verjaardagsfeest bij u op school laten doorgaan en er zelfs voor kiezen om samen met andere scholen in een polyvalente zaal een ongelofelijk feest te houden.

De kinderen dansen, zingen en spelen met ‘Nellie en Cezar’ in deze 50 minuten durende voorstelling.
Na de voorstelling wordt er uitgebreid tijd gemaakt voor een foto en een babbeltje en uiteraard krijgt iedereen een leuke attentie. Kortom, het wordt een heerlijk verjaardagsfeest bij jullie op school!

Nellie & Cezar kijken er naar uit om bij jullie langs te mogen komen. Voor alle info en verdere afspraken kan u bij theaterproducent Bart Vandersmissen terecht via info@banann.be. Wees er snel bij, want de data zijn beperkt!
Een voorsmaakje kan je vinden op
YouTube

Intussentijd werkt Banann ook volop aan een gloednieuwe theatervoorstelling met onze vrienden Nellie en Cezar in de hoofdrol. We houden u op de hoogte !
>>>
Meer info over Banann

Leermiddelen

De materialen van Een likje verf voor prinses Rosa spelen in op de steeds toenemende vraag naar de integratie van techniek in de kleuterklas. Met prinses Rosa gaan de kleuters zelf aan de slag: ze experimenteren, exploreren en proberen. Dit bevordert hun betrokkenheid en zo verankeren ze datgene waarmee ze bezig zijn.

Meer info >>>

 

Op de agenda ...

 • 1 oktober 2016: Flanders Education (COV). Meer info >>>
 • 31 oktober tot 11 november 2016: Boekenbeurs Antwerpen
  U vindt de tijdschriften en leesreeksen van Uitgeverij Averbode in hal 3, stand 314b
 • 14 november 2016: STEMdag in Technopolis. Meer info >>>

 

 / uitgeverijaverbode Uitgeverij Averbode nv • Postbus 54 • 3271 Averbode
bestellingen@uitgeverijaverbode.be • www.uitgeverijaverbode.be