Nieuwsbrief 3: Op naar een fotogenieke kerst
E-mail onleesbaar? Klik hier voor de online versie.
Ontdek al onze tijdschriften en educatieve uitgaven

 

Nieuwsbrief 3: Op naar een fotogenieke kerst

 

Kleutertijdschriften

Foto’s voor kerst
Tijdens de donkere decembermaand staat feestvieren met het gezin, de familie en vrienden centraal. Hét voorwerp dat iedereen deze maand bij de hand heeft tijdens frisse winterwandelingen of gezellige en knusse moment is ... het fototoestel! Duik samen met uw kleuters in het thema fotografie en beleef Kerst dit jaar vanuit de lens van uw camera.

In Dopido versieren de peuters kerstbomen en leren ze netjes en zelfstandig eten dankzij het stappenplan van Lucas. In het voorleesboekje maken Max en Fien mooie foto’s bij de kerstboom.

Ook in Dokadi staan er tal van leuke activiteiten over Kerstmis. Volg zeker het stappenplan om een lekker fototoestel te maken uit peperkoek. In het verhaal maken Noor en Finn cadeautjes voor de hele familie. Maar als mama de kerstballen stuk laat vallen, bedenken ze een ander plan.

In Doremi vindt u een toffe nieuwjaarsbrief met een zelfgemaakt fototoestel. Dormi Extra legt de focus op wiskundige activiteiten rond Kerstmis. Nellie en Cezar beleven een grappig avontuur in het voorleesboekje. Cezar draagt een gekke muts waar Nellie zich een beetje voor schaamt. Maar de muts brengt ook geluk …

In de app Kid’i vindt u deze maand de woordkaartjes, memory en andere leuke spelletjes.

Kijk zeker ook op de website via Uw Dopido, Uw Dokadi en Uw Doremi. Daar vindt u extra werkblaadjes.

Ontdek ook Dopido, Dokadi en Doremi op Pinterest.

 
 
 

 

De kerstboeken zijn er weer!
We kijken stilaan al uit naar de winterkou met de kerstboeken.
Het album van Dopido dompelt de allerkleinsten onder in de wintersfeer van sneeuwmannen, mutsen en sjaals.
Dokadi/Doremi neemt de oudste kleuters mee naar de wereld van de bibberdieren. Twee albums boordevol leuke activiteiten, knutsels, spelletjes en stickers voor een leuke en leerrijke kerstvakantie.
>>> Ontdek deze boekjes vol winterpret.

Leermiddelen

TO-TAAL
De map TO-TAAL structureert het leerplan op een duidelijke manier en biedt ondersteuning bij het realiseren van alle doelen. De voorgestelde activiteiten vormen een ideale basis om met uw kleuters aan de slag te gaan. 

Daarnaast is er voldoende ruimte om creatief in te spelen op wat de kleuters zelf aanbrengen.

Meer info en bestellen >>>

Op de agenda...

Wedstrijd

Fujifilm en Uitgeverij Averbode geven u de kans om een leuke Instax fotoapparaat te winnen. De Instax is een instant foto apparaat. Eén druk op knop en uw foto komt onmiddellijk uit de camera, even wachten en het beeld verschijnt!
Onze prijzenkast bevat maar liefst 7 Instax 8 mini's met telkens 2 duopacks film. Waag uw kans, bezorg ons een vrolijke selfie via kathleen.schuyten@uitgeverijaverbode.be en een onschuldige hand trekt de 7 winnaars.

 / uitgeverijaverbode Uitgeverij Averbode nv • Postbus 54 • 3271 Averbode
bestellingen@uitgeverijaverbode.be • www.uitgeverijaverbode.be