Nieuwsbrief 3: Kid'i, klaspop, Yoga, zindelijksheidstraining, ...
E-mail onleesbaar?
Klik hier voor de online versie.
Ontdek al onze tijdschriften en educatieve uitgaven

 

Nieuwsbrief 3:

 

 

Kid'i 
De Kid'i-app is inbegrepen in de abonnementsprijs van uw belevingsdozen, Doremini,
Doremi en/of Leesknuffel.Vergeet niet uw Kid'i-code te activeren om met deze app aan de slag te gaan! De code staat geprint op de cover van uw Doremini of Doremi nr 3 'Sint in zijn blootje' en op een sticker op de cover van uw Leesknuffel nr. 1 'De nacht van Halloween'.

In Doremini en/of Doremi op de Kid'i-app kunt u het tijdschrift digitaal doorbladeren, het verhaal herbeluisteren en vindt u per nummer vier verschillende, leerrijke spelletjes die de kleuters zelfstandig kunnen spelen op de computer of de tablet, zoals chronologie, memory, sudoku, schaduwspelletjes ...

Op Kid'i komen de verhalen van Leesknuffel helemaal tot leven. Elk verhaal wordt mooi geanimeerd en naast leuke doe-spelletjes bevat Leesknuffel op Kid'i ook een theaterhoekje, waar kleuters zelf een verhaal kunnen creëren met scènes en personages uit het boek.

Vertel het zeker ook verder aan uw collega’s én aan de ouders, want dit aanbod geldt ook voor de abonnementen van uw kleuters!

>>> Meer info

Leermiddelen


 

Geef uw ongezouten mening over Leesbeestje en Leesknuffel en win een Remi-pop
Om onze leesreeksen nog beter af te stemmen op de onderwijsbehoeften willen wij u graag enkele korte vragen stellen over uw tevredenheid en enkele nieuwe concepten m.b.t. Leesbeestje en Leesknuffel. 

>>> Doe mee en maak kans om een Remi-pop te winnen!

 

 

Remi is aangekomen
Na de boot van de Sint is nu ook de boot van Remi aangekomen! En misschien komt hij binnenkort naar jou! Bestel hem voor 31/01/2018 aan de lanceringsprijs van
€ 16,95 i.p.v. € 22,95!

>>> Meer info

 

 

Nog even drukte, en daarna … rust!
Met de spannende nacht van Sinterklaas en de gezellige sfeer van Kerstmis en Nieuwjaar is december de gezelligste, maar ook de drukste maand van het jaar. De klas versieren, pakjes zoeken, een feestje organiseren, originele knutselwerkjes en nieuwjaarsbrieven maken … en dat allemaal op een paar weken tijd! Daarom lassen we in januari een moment van rust in. In Doremini en Doremi 5 worden u en uw kleuters weer helemaal zen! Naast een rustgevend verhaal en leuke opdrachten zit er ook een grote yoga-poster in beide tijdschriften. Weet u niet hoe u de dierenhoudingen moet uitbeelden? Bekijk dan zeker ook het filmpje .
In de handleidingen vindt u tal van tips en activiteiten waarmee u rust (en soms ook wat drukte) in de klas kunt opzoeken.

Als uw kleuters weer helemaal uitgerust zijn, mogen de jongste kleuters zich uitleven als ridders en prinsessen in Doremini 6, en bouwen de oudste kleuters fantastische kastelen met Doremi 6. In belevingsdoos 2 vindt u bij dit thema 4 stappenplannen om kastelen te bouwen met bouwblokken.

Ontdekaanbod : belevingsdozen 2e en 3e trimester voor de onthaal- en 1e, 2e en 3e kleuterklas
Heeft u de start gemist in september? Dan kunt u met dit aanbod nog steeds instappen voor de resterende maanden van 2018!   Bestel ze via de Averbode-contactpersoon van uw school,
nu aan € 40 i.p.v. € 45.

>>>Meer info

 

Joepie, ik kan het!
Op het moment dat kleuters naar school gaan, zijn ze vaak al zindelijk. Maar wat doe je als het nog niet goed lukt?
  Dan werk je er samen aan: de ouders én de school.

Onze materialen voor zindelijkheidstraining in de kleuterklas zijn daarvoor een handig hulpmiddel. 

>>>Meer info en bestellen

Nieuws van onze partners

Ontdek de boerderij en de moestuin met Vlekje
Onze kleutermascotte Vlekje, de koe, neemt u en uw kleuters graag mee op een boeiende ontdekkingstocht doorheen het leven van de boerderijdieren en het reilen en zeilen in de moestuin. De educatieve bundels ‘Vlekje op vier poten’ en ‘Vlekje in de kleutertuin’ zijn kant en klare pakketten om rond de thema’s boerderij en moestuin te werken in de klas, maar ook daarbuiten. Want deze thema’s blijven pas echt hangen bij de kleuters als ze gecombineerd worden met een echt boerderijbezoek. Ontdek onze educatieve hoeves of Kijkboerderijen die expertise hebben in het ontvangen van kleuters . Ook onze educatieve bundels vindt u gemakkelijk via de zoekmachine op onze website.
 
>>> Meer info

Gezond op jouw kleuterschool ?
Uw kleuterschool heeft oog voor gezondheid? Goed nieuws. Gezond Leven lanceerde de voedings- en bewegingsdriehoek. Met handige materialen voor het kleuteronderwijs. Bekijk zeker ook de nieuwe leerlijn voeding. Zet met de Proefkampioen in op de smaakontwikkeling van uw kleuters of stimuleer ze met het educatieve pakket Woogie Boogie om minder lang stil te zitten.  

>>> Meer info

 

 

 

    Uitgeverij Averbode nv • Postbus 54 • 3271 Averbode
basisonderwijs@uitgeverijaverbode.be • www.uitgeverijaverbode.be