Nieuwsbrief kleuteronderwijs 3: De gezelligste vakantie!
Deze e-mail online lezen

 

De gezelligste vakantie!


 
Activeerde u uw Kid'i-code al?

De Kid'i-app is inbegrepen in de abonnementsprijs van uw belevingsdozen, Doremini, Doremi en/of Leesknuffel. Activeer nu uw code >>>

De code staat op de cover van uw Doremini of Doremi nrs. 3 Het huis van de Sint en op de cover van uw Leesknuffel nr. 1 Op appeljacht.


 
Doremi(ni) op Kid'i? Doorblader het tijdschrift digitaal, laat uw kleuters het verhaal herbeluisteren en tal van leerrijke spelletjes spelen.

Leesknuffel op Kid'i? Ontdek een prachtig geanimeerde versie van het verhaal, laat uw kleuters leuke doespelletjes spelen of met een eigen verhaal aan de slag gaan in het theaterhoekje.

Vertel het zeker ook verder aan uw collega’s én aan de ouders, want dit aanbod geldt ook voor de abonnementen van uw kleuters.

Meer info >>>   
 
 
  

Een leuk extraatje in uw belevingsdoos

Win een Pics2mix-doos

Belevingsdoos 2 voor de 3e kleuterklas bevat een nuttig extraatje: de Pics2mix-doos, aangeboden door Stabilo. Het is een creatief spel ter bevordering van de motoriek en hoort bij Doremi nr. 6 Grappige monsters.

Wij geven alvast 10 exemplaren weg. Stuur ons een e-mail:
communicatie@uitgeverijaverbode.be. De eerste 10 ontvangen een gratis Pics2mix-spel voor hun klas. Geen prijs? Niet getreurd! Kijk snel in uw belevingsdoos die tussen 14 en 20 december in uw school geleverd wordt.


    
Vier Kerstmis met Remi

Samen op avontuur!

Remi, de guitige mascotte van Doremini en Doremi is ook verkrijgbaar als knuffel. Ideaal als schattig kerstcadeau of om tijdens de kerstvakantie samen winterse avonturen te beleven.

Meer info en online bestellen >>>


 

Ontdek de nieuwe thema's van Doremi(ni)

Aan de slag met nummers 5, 6 en 7

De gezelligste vakantie van het schooljaar staat weer voor de deur. De kleuters kijken ongetwijfeld uit om Kerst en Nieuwjaar samen met familie te vieren. Maar wat is familie eigenlijk? Dat ontdekken de oudste kleuters in Doremi 5, over Mijn familie. De jongste kleuters mogen een nieuw familielid verwelkomen, want Doremini 5 gaat over Mama’s dikke buik.

In de tijdschriften zit een grote poster met o.a. een zoekprent of een  spel. In de handleidingen leest u hoe u het thema in de klas aanpakt,
met drie plasticine-fiches als extra werkmateriaal.

Daarna is carnaval aan de beurt, met Grappige knuffels in Doremini 6 en Grappige monsters in Doremi 6. In de tijdschriften zitten kaartjes voor een memoryspel, die u in de klas kunt gebruiken om de grote matrixposters in te vullen. In de nummers 7 leren de kleuters zorg dragen voor hun omgeving en de natuur. Bij elk thema uit deze belevingsdoos vindt u bovendien een tiental extra werkblaadjes, in het scheurblok.

Meer info >>>


 

Toverversjes

60 geïllustreerde versjes voor kleuters

Een verzamelmap met 60 versjes verdeeld over zeven thema’s.
Ze zijn heerlijk om voor te lezen of op te zeggen én om naar te luisteren, maar ook om naar te kijken, dankzij de leuke, kleurrijke tekeningen.

Zelfs al weten kinderen niet altijd wat alle woorden van het versje betekenen, ze vangen ze op en zeggen ze na. Versjes bevorderen dan ook op een prettige manier de taalontwikkeling van peuters en kleuters.

Meer info en online bestellen >>>


 
Nieuws van onze partner

Plattelandsklassen: ontdek de boerderij en de moestuin met Vlekje

Onze kleutermascotte Vlekje, de koe, neemt u en uw kleuters graag mee op een wonderlijke ontdekkingstocht doorheen het leven op de boerderij en in de moestuin. De educatieve bundels Vlekje op vier poten en Vlekje in de kleutertuin zijn kant-en-klare pakketten om rond deze thema’s te werken in de klas, maar ook daarbuiten bijvoorbeeld op een echte boerderij. Ontdek onze Kijkboerderijen met expertise op het vlak van kleuters via www.plattelandsklassen.be.

Meer info >>>

 

    Uitgeverij Averbode N.V. • Abdijstraat 1 • 3271 Averbode
www.uitgeverijaverbode.be