2

Riki Rekenrups

Riki Rekenrups

Riki Rekenrups is een uitgebreid digitaal pakket waarmee kleuters op een speelse en actieve wijze kennismaken met wiskunde.

Het totaalpakket wordt voorgesteld door een vrolijke rups. Het lichaam van de rups bestaat uit tien bolletjes, elk in een verschillende kleur. Ieder bolletje leidt naar een ander thema:

 1. Cijferpret
 2. De euro
 3. Kleuren en vormen
 4. Mijn lichaam
 5. Feest!
 6. Meten en wegen
 7. Voor, achter, links of rechts?
 8. In het bos (herfst)
 9. Winterpret
 10. Lentekriebels

Elk thema bevat vier spelletjes die aansluiten bij een van de wiskundige domeinen: getallen, eenvoudige bewerkingen, ruimte en meten. De spellen variëren per thema. In totaal zijn er elf verschillende soorten spellen die de kleuter telkens op een andere manier uitdagen.

Elk spel heeft drie niveaus, voor de jongste tot de oudste kleuters. Wanneer de kleuters een spel starten, kunnen ze de moeilijkheid bepalen door een icoontje aan te klikken: een rups, een cocon of een vlinder. Doet de kleuter niets, dan vangt het spel aan in de laagste moeilijkheidsgraad en loopt ze doorheen het spel op.

Verder heeft elk thema een tekenhoek waar de kleuters cijfers kunnen schrijven en inkleuren.

Riki Rekenrups is uitermate geschikt om zowel thuis als op school te gebruiken.

 

Praktische info

 • Na bestelling wordt aan de contactpersoon van de school een activatiecode met de nodige uitleg toegestuurd waarmee de toepassing kan geactiveerd worden. 
 • De activatiecode is beperkt tot één gebruiker en drie toestellen.
 • De aankoop geeft de school toegang tot de eerstvolgende upgrade. 

Vragen over de Kid'i-app?