2

Welkom (onthaaltaal)

Welkom – onthaaltaal voor peuters en kleuters

 

Welkom – onthaaltaal voor peuters en kleuters is een aantrekkelijk pakket met diverse leermiddelen dat focust op de basiswoordenschat die kleuters vanaf de eerste dag nodig hebben. Met woordkaartjes, prentverhalen zoekprenten en een memoryspel biedt Welkom leerkrachten én ouders een houvast om aan de slag te gaan met (anderstalige) kleuters die nog veel moeite hebben met het Nederlands.

Op Kid’i wordt het taalaanbod van Welkom digitaal tot leven gebracht. De kleuters kunnen de verhalen bekijken en beluisteren en ze kunnen digitale spelletjes spelen op hun niveau om de woordenschat op een speelse manier in te oefenen.

Welkom op Kid’i bestaat uit:

 • veertien thematische verhalen die bekeken en beluisterd kunnen worden, vanuit het vertelperspectief van Elias (basisniveau) of Sara (uitbreidingsniveau)
 • vier soorten interactieve digitale spellen om de woordenschat op een speelse manier in te oefenen:
  • woordkaartjes: de kinderen horen een woord. Ze herhalen het woord en klikken de juiste afbeelding aan.
  • memory: al klikkend draaien de kinderen de memorykaartjes om, tot ze twee dezelfde afbeeldingen gevonden hebben. Ze benoemen het paar dat ze gevonden hebben.
  • zoekprent: de kinderen gaan op zoek naar details in een grotere prent. Ze benoemen wat ze zoeken en klikken het prentje aan.
  • chronologisch ordenen: gebaseerd op het verhaal dat de kinderen eerder beluisterden, zetten ze nu de vier prenten in de juiste volgorde.

Elk spel kan op basisniveau of op uitbreidingsniveau gespeeld worden.

Samen vormen de papieren en de digitale versie van Welkom een ijzersterke combinatie om met anderstalige kleuters aan de slag te gaan.

Platformen en aantal installaties

 • De aankoop geeft de school voor onbeperkte duur toegang tot de verhalen en de spellen. 
 • Na bestelling wordt aan de contactpersoon van de school een activatiecode met de nodige uitleg toegestuurd waarmee de toepassing kan geactiveerd worden. 
 • De activatiecode die toegestuurd wordt, is zowel van toepassing voor pc- als voor tabletgebruik (zowel iOs (iPad) als Android) en is beperkt tot één gebruiker en drie toestellen.

Download en installeer Kid'i >>>

Meer info over Welkom - onthaaltaal voor peuters en kleuters >>>

Vragen over Kid'i?