Fahrenheit - Winnen

Fahrenheit - Winnen

Dit verhaal gaat over een meisje, Goel, dat onder grote druk van haar vader staat om een tennisster te worden en over hoe ver ze gaat om zijn schouderklop te krijgen. De vader van het meisje heeft zelf altijd willen tennissen en nooit de kans gekregen. Hij projecteert zijn gevoelens op zijn dochter. Zij geniet van de belangstelling van haar vader, hij is altijd met haar bezig, oefent met haar, begeleidt haar naar de trainingen. Goel wordt erg goed, tennist ook graag, maar het kan nooit goed genoeg zijn voor haar vader. Terwijl ze complimentjes krijgt van haar trainers, kleineert haar vader haar voortdurend. Ze krijgt te kampen met eetstoornissen en het loopt bijna verkeerd af.

Winnen is een 'dubbelgevecht'. Van een taai lichaam dat op het tennisveld zijn uiterste grenzen verkent, maar even breekbaar hongert naar erkenning; Een verhaal over doorzetten en wanhoop, over je bijna dood eten en jezelf uithongeren. Over winnen en verliezen. Over jezelf vinden en zien dat het goed is.

Gebruikt u Fahrenheit in de klas? Op www.uitgeverijaverbode.be/fahrenheit bieden wij extra didactische ondersteuning aan per boek: korte inhoud, beschrijving van de personages, situering in plaats en tijd, informatie over de structuur en verteltechniek, verwerkingsopdrachten ...

Fahrenheit - Winnen
Fahrenheit - Winnen
8,90 €

Specificaties

Gerda Van Erkel
2123
9789031725083
17,5 x 12 cm
paperback
80
13/04/2015
NV UITGEVERIJ ALTIORA AVERBODE
Nederlands , Project Algemene Vakken (PAV)
3e middelbaar , 4e middelbaar , 5e middelbaar , 6e middelbaar
tso , bso
(Voor)leesboek , Cadeautip
Fahrenheit
Reekscover

Over deze reeks

Fahrenheit is een alternatief lees-bevorderingsproject voor 15-plussers uit tso en bso én anderstaligen.

De spannende boeken bieden:

  • een eenvoudig leesniveau en lage instapdrempel;
  • thema’s uit de interessesfeer van de jongeren;
  • een beperkt volume en rechtlijnige verhaalstructuur.