Vlaamse Filmpjes - Abonnement schooljaar 2023-2024

Vlaamse Filmpjes - Abonnement schooljaar 2023-2024

Hét boekenabonnement voor de 3de graad lager en de 1ste graad secundair onderwijs

 • 10 keer een pocketavontuur als opstap naar literatuur

Van september tot en met juni iedere maand een tof leesboek in je brievenbus!

 • Al lezend de eigen literaire voorkeuren leren kennen
 • Handig formaat, gemakkelijk overal mee te nemen
 • Gelezen en goedgekeurd door kinderen

 

Extra materiaal: werkblad & woordzoeker

THEMA'S:

 1. Het meisje in de mijn (griezel)
  Samen met zijn klas brengt Mat een bezoekje aan een koolmijn. Hun gids vertelt dat er een bijzonder verhaal de ronde doet: in de mijn zou de geest van een meisje rondwaren. Daar wil Mat het fijne van weten. Stiekem gaat hij op onderzoek met zijn drone …

 2. Gouda Express (avontuur)
  De ouders van Louis en zijn grote broer Matthias zijn op expeditie in het Amazonewoud. Ze hebben de broers op het hart gedrukt om geen stommiteiten uit te halen terwijl ze alleen thuis zijn. Maar wanneer de muziekgroep van Matthias uitgenodigd wordt om op te treden in het Nederlandse Gouda, blijkt ‘geen stommiteiten uithalen’ een behoorlijk moeilijke opdracht te zijn.

 3. Gevaarlijke wensen (ramp)
  Daan en zijn vrienden hebben geen zin in de toets aardrijkskunde. Daarom bedenken ze een plan: ze zullen allemaal vurig wensen dat er iets gebeurt waardoor de toets niet kan doorgaan. Daan hoopt dat er een komeet zal neerstorten op de aarde. Al snel komen de vrienden erachter dat je moet opletten met wat je wenst …

 4. Dagboek rood, dagboek blauw (meeleef)
  Voor haar tiende verjaardag krijgt Alena van haar oma een rood dagboek. Oma heeft zelf een blauw exemplaar. Maar zijn de dagboeken wel zo normaal als ze eruitzien?

 5. Terra Rossa (scifi)
  Het is het jaar 2102. Thomas verhuist samen met zijn gezin naar de planeet Terra Rossa. Hij kan niet wachten om zijn nieuwe woonplaats te verkennen …

 6. Ik blijf aan je denken (historisch)
  Tijdens de Tweede Wereldoorlog moeten Jan en zijn gezin vluchten voor de Duitsers. Ze vinden onderdak in een boerderij. Maar zijn ze daar wel echt veilig?

 7. Wie ben je, Alana? (scifi)
  Alana doet mee aan een wetenschappelijk experiment over artificiële intelligentie. Elke dag moet ze chatten met een jongen, Charles. Maar hoe kan ze zeker weten dat Charles een echte jongen is? Als iemand beweert geen computer te zijn, kun je dat dan zomaar geloven?

 8. Kobe, koning van de nacht (fantasie) 
  Wanneer Kobe het voor de zoveelste keer te bont maakt in de klas, wordt hij van het internaat gestuurd. Hij besluit om nog een laatste stunt uit te halen: een hele nacht alleen doorbrengen in het schoolgebouw. Alhoewel, alleen?

 9. Een reis als geen ander (andere cultuur)
  De ouders van Louis zijn dol op all-invakanties in zonnige landen, maar Louis heeft er een hekel aan. Wanneer hij voor een keer zelf hun volgende vakantiebestemming mag voorstellen, kiest hij voor het Filipijnse plaatsje Guiuan. Daar heeft hij een ontmoeting met grote gevolgen.

 10. Chaos in het kippenhok (dieren)
  Zoals elke zomer spendeert Kato haar vakantie bij haar grootouders op het platteland. Haar oma en opa hebben onlangs een kip geadopteerd, Cappuccino. In het pluimveebedrijf naast het huis van haar grootouders leven echter nog een heleboel kippen in erbarmelijke omstandigheden. Kato besluit om actie te ondernemen …

Vlaamse Filmpjes - Abonnement schooljaar 2023-2024
Vlaamse Filmpjes - Abonnement schooljaar 2023-2024
47,00 €

Specificaties

5e leerjaar , 6e leerjaar , 1e middelbaar , 2e middelbaar
Reekscover

Over deze reeks

Meer leesplezier begint hier!

Voor elke leeftijd een leuk leesabonnement.