2

De Hond van Roosevelt

DE HOND VAN ROOSEVELT

Aline Sax

Het verhaal gaat over de Tweede Wereldoorlog. Het wordt dus een oorlogsverhaal, met evenwel ook veel aandacht voor de persoonlijke gevoelens, worstelingen … van het hoofdpersonage.

De Hond van Roosevelt vertelt het verhaal van Sebastian, een Duitser die net voor de Tweede Wereldoorlog van Amerika weer naar Duitsland verhuist. Daar wordt hij ingelijfd bij de Wehrmacht en moet hij, tijdens het Ardennenoffensief, op het einde van de oorlog, deelnemen aan Operatie Greif. Greif is een snel opgezette operatie waarbij Duitsers in Amerikaanse uniformen de geallieerde linies moeten infiltreren om sabotage-acties uit te voeren. Sebastian lijkt de geknipte figuur om deel te nemen aan deze operatie. Maar eenmaal achter het front wordt hij geconfronteerd met zijn dubbele identiteit. Voelt hij zich Duitser of Amerikaan?

De Hond van Roosevelt is meer dan een confronterend oorlogsverhaal. Het is ook het verhaal van een jongen die gevangen zit tussen twee culturen, op zoek naar zijn identiteit.

Bio auteur:

Aline Sax (1984) woont in Wilrijk en is erg geïntrigeerd door geschiedenis én door schrijven. Ze verzon al verhaaltjes nog voor ze kon schrijven en studeerde geschiedenis aan de universiteit van Antwerpen, waar ze nu ook in dit vakgebied doctoreert.
Haar twee passies vonden elkaar in haar historische romans Mist over het strand, Duivelsvlucht, De gebroken harp, Geen stap terug en Wij, twee jongens.
Daarnaast vult ze haar tijd met lezen en toneelspelen.

Bestellen