2

Haat Kwadraat

HAAT KWADRAAT

Floortje Zwigtman

Michael en Katleen zijn een tweeling. Maar geen hechte tweeling. Zoals ze zelf zeggen: 'We deelden toevallig een baarmoeder.' Er gaat geen dag voorbij zonder dat ze ruzie maken. Onvermijdelijk zit de grote confrontatie eraan te komen: the big one. Als dat gebeurt, nemen Michael en Katleen een besluit: ze willen een scheiding. Maar hoe regel je dat als je broer en zus bent?

Haat Kwadraat is een hilarisch verhaal over een herkenbaar probleem: een onuitstaanbare broer of zus. Voor iedereen die van slapstick met een vleugje Quentin Tarantino houdt.

 
Bio auteur:

Floortje Zwigtman werd op 13 november 1974 geboren in Terneuzen als Andrea Oostdijk. Floortje Zwigtman is haar schrijversnaam.

In 2001 verscheen haar eerste jeugdboek Spelregels, dat voor toneel werd bewerkt door het Vlaamse jeugdtheatergezelschap Fabuleus. In 2002 kwam Wolfsroedel uit, een roman over de echte graaf Dracula. Het boek won de Gouden Uil 2003 en de Zilveren Zoen 2003. Ook dit boek werd door Fabuleus op de planken gebracht. Daarna had Floortje het drie jaar lang druk met haar volgende boek: Schijnbewegingen. Dit boek over een homoseksuele jongen in het Londen van Oscar Wilde won de Gouden Uil 2006 en de Gouden Zoen 2006. In 2007 verschenen Tegenspel (het vervolg op Schijnbewegingen) en Kersenbloed, een novelle.

Bestellen