2

Winnen

WINNEN

Gerda Van Erkel

Dit verhaal gaat over een meisje dat onder grote druk van haar vader staat om een tennisster te worden en over hoe ver ze gaat om zijn schouderklop te krijgen. De vader van het meisje heeft zelf altijd willen tennissen en nooit de kans gekregen. Hij projecteert zijn gevoelens op zijn dochter. Zij geniet van de belangstelling van haar vader, hij is altijd met haar bezig, oefent met haar, begeleidt haar naar trainingen … Ze wordt erg goed, tennist ook graag, maar het kan nooit goed genoeg zijn voor haar vader. Terwijl ze complimentjes krijgt van haar trainers, kleineert haar vader haar voortdurend. Ze krijgt te kampen met eetstoornissen en het loopt bijna verkeerd af.

Winnen is een ‘dubbelgevecht’. Van een taai lichaam dat op het tennisveld zijn uiterste grenzen verkent maar even breekbaar hongert naar erkenning. Een verhaal over doorzetten en wanhoop, over je bijna dood eten en jezelf uithongeren. Over winnen en verliezen. Over jezelf vinden en zien dat het goed is.

Bio auteur :

Gerda Van Erkel werd geboren op 13 april 1954. Wat ze het leukst aan haar jeugd vond is het samen toneel improviseren met nichtjes en neefjes. Ze studeerde klassieke humaniora en daarna secretariaat moderne talen. Op haar 35e volgt ze een opleiding tot gestaltpsychotherapeute. Nu combineert ze al jaren haar therapiepraktijk met schrijven. Haar favoriete doelgroep is 14+. Ze begon met Vlaamse Filmpjes. De echte doorbraak kwam er met haar jeugdroman Zes maal een is zeven. Andere bekroonde titels zijn Een dubbel vuurteken en Huilen naar de maan.

In haar vrije tijd geniet ze samen met haar man van haar kleinkinderen. Het hoogtepunt van het jaar is twee weekjes stappen in de Alpen, wat mee aan de basis lag van "Een rugzak vol". Momenteel werkt ze aan een jeugdroman die zich afspeelt in het Joods chassidische milieu in Antwerpen.

Bestellen