2

Wind in de zeilen


Evi Van Acker

 De wind in de zeilen op weg naar Rio

Zondag behaalde de Belgische zeilster Evi Van Acker de gouden medaille in de Wereldbekerwedstrijd in het Zuidfranse Hyères. Ze won er voor de derde keer op rij en zit dus duidelijk op koers voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in augustus.

Voortgeduwd door de wind
Zeilen doe je in een zeilboot en je maakt gebruik van de kracht van de wind om je voort te bewegen. De bedoeling is dat je maximaal van de wind profiteert om zo snel mogelijk te gaan. Dat doe je door de stand van je zeil te veranderen of door uit de boot te gaan hangen.
Er bestaan verschillende soorten zeilboten, kleine en grote, voor alleen, voor twee of meerdere personen. Voor al die verschillende 'klasses' worden ook wedstrijden gehouden.
Van 5 tot 13 mei is er het wereldkampioenschap Finn in Italië en van 10-18 mei het wereldkampioenschap Laser in Mexico.

Op de Olympische Spelen
Zeilen is een van de sporten die op de Olympische Spelen wordt beoefend. Er zijn wedstrijden in verschillende klasses. Op de vorige Olympische Spelen, in Londen in 2012, won Evi Van Acker brons. En ook nu is ze onze hoop voor een medaille. Maar niet alleen Evi zal voor België strijden om een zeilmedaille. Ook Yannick Lefèbvre, Tom Pelsmaekers en Wannes Van Laer gaan hun beste beentje voorzetten. Hopelijk met de wind in de zeilen!


Foto: BelgaImage