2

U koos er voor om geen toegang te geven.

Geef alsnog uw toestemming

of keer terug naar de pagina

.

Er liep iets mis tijdens het aanmelden.

Probeer het opnieuw
of keer terug naar de pagina.

Aanmelden

Materialen

 

DE THEMA’S

In elk pakket zitten 10 thema’s, een algemene visietekst en enkele boekjes, gedichten of poppenspelscenario’s.


  

DE KLAP-FLAP

Op de Klap-flap vind je aan beide kanten een visuele ondersteuning die je kunt gebruiken bij één of meerdere activiteiten in een thema. Bij de ‘materialen’ bovenaan een activiteit staat beschreven wanneer de Klap-flap een rol speelt in de activiteit.

 

DE KLAP-KAARTJES

Bij elk thema horen 24 Klap-kaartjes. Dit zijn kleine kaartjes die worden ingezet ter ondersteuning van gesprekken en spelletjes. Of om de zelfsturing (bv. stop-denk-doe), gespreksvaardigheden (bv. praatkaartjes) of samenwerking (bv. rollen) te ondersteunen. Op veel kaartjes staat het woord genoteerd. Op die manier kunnen ze ook worden ingezet als woordkaartjes in een schrijfhoek of om er woordspelletjes mee te spelen.

 

DIGITALE MATERIALEN

Andere materialen worden digitaal aangeboden. Je kunt ze afdrukken en kopiëren. Ook enkele geluidsfragmenten worden digitaal aangeboden.

   

HANDPOPPEN

In verschillende thema’s spelen de handpoppen Remi, Kiki en Eddy een rol. Ze brengen een probleem naar de klas dat de kleuters helpen oplossen, leren liedjes en gedichtjes aan of spelen een poppenspel. Remi de wasbeer is de mascotte van Klap Klap en Kiki het konijn is zijn vriendinnetje. Bij de oudste kleuters komt daar ook Eddy, de egel, bij.

     

PRENTENBOEKEN

In alle thema’s wordt gewerkt met verhalen. In sommige thema’s vormt het verhaal het uitgangspunt of de rode draad van het thema. Bij die thema’s zit het verhaal bij het pakket of kun je het erbij aankopen. Sommige verhalen zijn bestaande prentenboeken, andere werden speciaal voor Klap Klap gecreëerd.