2

Jaarprogramma 2022-2023

 


1. De kousen-
ridders

 


2. Lola, de
voetbalster

 


3. Plons


4. Scheetje

 


5. Een sportief
spel!
 

 


5. Henkie
Heggenschaar

1. De kousenridders
Hoe komen gaten eigenlijk in kousen?  En eet de wasmachine misschien sokken op?  Want er zijn zo vaak kousen kwijt. Adam begrijpt  er niks van en mama kan hem ook niet helpen.  Dus gaat hij zelf op onderzoek uit.

Een fantasievol maar herkenbaar verhaal dat  het mysterie van de verdwijnende sokken  eindelijk ontrafelt. 

Beluister de audioversie hier.
 
2. Lola, de voetbalster
Lola wil heel graag voetballen. Maar er is geen meisjesploeg in de buurt. Op aandringen van mama gaat ze dan maar dansles volgen. Als ze een optreden moeten geven, krijgt Lola een geniaal idee: ze bedenkt een dansje met een bal. De andere danseresjes doen ook mee, en ineens heeft Lola een ploeg gevonden!

Een verhaal over wilskracht, doorzettingsvermogen en de creativiteit om je dromen waar te maken.

Beluister de audioversie hier.

3. Plons
Om aan de zomerse hitte van de savanne te ontsnappen, liggen Leeuw, Gazelle en Aap in de schaduw van de baobabs. Ze willen graag een frisse plons maken, maar Nijpaard is niet van plan om haar kleine meertje te delen.  

Een humoristisch verhaal over delen en samen spelen.  

Beluister de audioversie hier.

4. Scheetje
Een hele stoet kwam door de straat, met muziek en veel plezier. Maar ik heb helemaal niets gezien, want ik zit nog altijd ... hier!

Een poëtisch verhaal over moeilijk naar het toilet kunnen gaan, een herkenbaar probleem bij veel jonge kinderen.

Beluister de audioversie hier.

5. Een sportief spel! (i.s.m. de Vlaamse Hockey Liga)
Kayla en haar beste vriendin Eline spelen in dezelfde hockeyploeg. Het is een spannende wedstrijd voor de Fantasticks. Kayla krijgt er kriebels van in haar buik en doet haar uiterste best. Maar Eline wil maar één ding, en dat is winnen. Ook al moet ze daarvoor gemeen zijn.

Een spannend verhaal over fair play, sportief supporteren en vriendschap die alles kan overwinnen, ook als je verliest.

Beluister de audioversie hier.

6. Henkie Heggenschaar
Henkie Heggenschaar knipt alle heggen. Hij knipt ze heel nauwkeurig en net. Elk heggetje krijgt een eigen vorm, hij maakt er echte kunstwerken van.  Op een dag wil hij eens iets anders doen. Maar wat?

Een grappig verhaal over jezelf ontdekken en ontplooien, nieuwe dingen leren en grote beslissingen nemen. 

Beluister de audioversie hier.

    

Jaarprogramma 2021-2022


1. Robin, de jarige
ruimtevaarder

 


2. De droom van
een pinguïn

 


3. Carnaval is
stom!


4. Wil jij mijn
papa zijn?

 


5. Op auditie
 

 

 

1. Robin, de jarige ruimtevaarder
Jarig zijn in de ruimte, dat lijkt wel heel erg eenzaam. Gelukkig krijgt Robin toch berichtjes van heel wat vriendjes, en kunnen ze er samen vanop afstand toch een leuk feestje van maken. 

Een verhaal over jarig zijn op grote afstand. Jarig zijn is superbelangrijk en een groot moment om naar uit te kijken. Soms verloopt de dag anders dan gepland of gehoopt, maar dat geeft niet. Het gevoel dat anderen je graag zien en moeite doen voor jou, is uiteindelijk het allerbelangrijkste. 

Beluister hier het audioverhaal.
 
2. De droom van een pinguïn
Het is al kerstavond en de kleine pinguïn heeft nog geen verlanglijstje doorgegeven aan de kerstman. Op aanraden van papa vertrekt hij op zoektocht naar een brievenbus. Maar iedereen die hij onderweg tegenkomt, is er zeker van: er zijn geen brievenbussen te vinden en de kerstman heeft nog nooit een pakje gegeven aan een pinguïn!

Een verhaal dat je eraan helpt herinneren om altijd in je dromen te blijven geloven. 

Beluister hier het audioverhaal.

3. Carnaval is stom!
Een hekel hebben aan carnaval, kan dat wel? Tja, als je niets hebt om aan te trekken omdat je de kleinste bent en je grote broers al álle mogelijke en denkbare verkleedkleren hebben aangehad, dan is carnaval echt niet leuk. Tenzij …

Een humoristisch verhaal voor klein en groot, over de kleinste broer die zijn eigen plekje wil veroveren en eigen stijl wilt vinden.

Beluister hier het audioverhaal.

4. Wil jij mijn papa zijn?
Mama en papa Haas vinden elkaar niet meer zo lief. Gijsje kan het niet geloven, en gaat dan maar op zoek naar een nieuwe papa. Maar alle andere dieren doen dingen die haasjes eigenlijk niet zo leuk vinden …

Een gevoelig verhaal over ouders die uit elkaar gaan en het gevoel om één van de ouders te verliezen. Maar dat mama en papa niet meer in hetzelfde huis wonen, wil gelukkig niet zeggen dat je mama of papa volledig kwijt bent. 

Beluister hier het audioverhaal.

5. Op auditie
Vandaag is een grote dag: ze zoeken gemotiveerde sprookjesfiguren om een ongelooflijk avontuur te beleven, in het meest fantastische verhaal dat nooit geschreven is. Elk om de beurt antwoorden de sprookjesfiguren op de vragen van Meneer W. Wie goed bevonden is, mag naar de wachtzaal gaan, de anderen mogen naar huis. Maar wat zou dat fantastische verhaal toch zijn?

Een hilarisch verhaal met een grote knipoog naar de gekende sprookjes. 

Beluister hier het audioverhaal.