2

Simon Magazine

NIEUW: Simon Magazine (leerkrachtenabonnement)

  • 4 Magazines 
  • 4 leermiddelen

Klasmagazine voor de leerkracht:
De leerkracht wordt meer dan ooit ondersteund bij het gebruik van de geloofstijdschriften op school. Niet alleen krijgt zij/hij telkens een Magazine van 24 p. in A4-formaat, waar het leerlingentijdschrift van 16 p. de kern van uitmaakt, maar zit er ook telkens een A3-kartonpagina met knipfiguren uit het Bijbelverhaal voor bibliodrama of met knutselelementen in het Magazine. Bovendien ontvangt de leerkracht bij elk Magazine een extra ondersteunend leermiddel als aanvulling:

Bron van vreugde - Vier Bijbelverhalen

In drie Bijbelverhalenboeken (32 p.) met grote platen vindt u de vier verhalen die in het schooljaar 2020-2021 aangeboden worden in respectievelijk de tijdschriften Naomi, Simon en Samuel. Voor elk tijdschrift is er dus een apart en handig kijk- en (voor)leesboek, dat u samen met het eerste nummer van uw Magazine ontvangt. Met achtergrondinformatie in fichevorm en didactische suggesties per Bijbelverhaal.

 

Week na week (deel 1)

Deze populaire kleurrijke weekkalender bieden we dit schooljaar weer in twee delen aan. Het eerste deel (48 p.) wordt aangeboden bij nummer 2 van uw Magazine, het tweede deel (48 p.) bij nummer 4. Ze bevatten originele en eigentijdse gebeden per leeftijdsgroep die het kerkelijk jaar, het schooljaar en de seizoenen volgen of die verband houden met de thema’s van de tijdschriften. Naast de katholieke feesten komen er ook feesten van andere levensbeschouwingen en culturen aan bod. Met mooie grote symbolische foto’s.

Vreugdevolle ontmoetingen

Vanuit vreugdevolle ontmoetingen in verscheidene Bijbelfragmenten leggen we linken met dergelijke ontmoetingen in het dagelijkse leven rondom en van het kind. Verder worden er kunstwerken beschouwd, waarna de kinderen zelf creatief en muzisch aan de slag kunnen als verwerking.

  Week na week (deel 2)

Zie deel 1.