2

Jaarprogramma

Ontdek hier al het jaarprogramma van 2022-2023!
Scrol naar beneden om het huidige jaarprogramma te zien.

(3421) 1. De vervloekte pop - Liesbeth Talboom
(griezel, avontuur)
Arthur woont op een kasteeldomein. Zijn ouders werken er in dienst van de barones. Maar de barones wordt oud en wil het kasteel verkopen. Arthur vindt het vreselijk dat hij moet verhuizen. Tot hij een geheimzinnige pop ontdekt op de zolder van het kasteel, waarmee hij een vervloeking kan uitspreken.

 

(3422) 2. Me zus - Alice Dekker (meeleef)
Iris heeft twee nieuwe vriendinnen, die haar gevraagd hebben om mee naar het winkelcentrum te gaan. Helaas moet Iris op haar kleine zusje Lana passen. Tegen haar zin neemt Iris haar zusje mee. Ze zal vast een slechte indruk maken op haar nieuwe vriendinnen! Maar die vriendinnen blijken zelf niet zo tof te zijn…

 

(3423) 3. Open dit vervloekte boek niet! - Yves-Marie en Nathalie Clément (fantasie)
Tim haat boeken. Toch moet hij van zijn ouders mee naar een boekenmarkt. Net op zijn verjaardag! Op de boekenmarkt geeft een mysterieuze oude man hem een boek met rijmpjes cadeau. Daarna is niets nog hetzelfde.

 

(3424) 4. Monsterjagers - Muriel Verhulst (fantasie, griezel)
Deva is blind, maar kan op een feest zien hoe een man verandert in een vreselijke hagedis. De hagedisman heeft blijkbaar snode plannen met de dochter van de kasteelheer. Kunnen Deva en haar vrienden het meisje nog op tijd redden?

 

(3425) 5. Gekke bomen - Sophie Roggeman (fantasie, actua)
Dimitri wil zich inzetten voor het milieu. Gedaan met vervuiling, leve de natuur! De oude Wilgar geeft hem enkele geheimzinnige zaden. Als Dimitri ze plant, wordt hij op een heel bijzondere manier geholpen …

 

(3426) 6. Jet en de ruimtepiraten - Anaïd Haen en Django Mathijsen (scifi)
Jet woont samen met haar ouders op Scheepje. Haar moeder en vader zijn helemaal anders dan zij. Ze lopen tegen het plafond, bestaan uit wieltjes en buizen, en laden zichzelf op. Op een dag ontdekt Jet iets erg bizars: een jongen.

 

(3427) 7. De babyfoon - Karin Vrielink (detective)
Lynn hoort tijdens het babysitten een vreemd liedje aan de andere kant van de babyfoon. Volgens haar vriend Simon heeft de babyfoon een kanaal uit een ander huis opgevangen. Het lijkt alsof er een jongen wordt vastgehouden.

 

(3428) 8. De slaapmelodie - Eline Petit (fantasie)
Cara trekt samen met haar ouders en broer rond om te zingen en verhalen te vertellen. Cara houdt vooral van de verhalen over elfen. Haar ouders geloven niet dat elfen echt bestaan. Tot er een vreemde jongen wordt gevangengenomen, die duidelijk anders is …

 

(3429) 9. UJAMAA - Ilse Bockstaele (andere cultuur)
Een jongen verblijft in een opvangtehuis in Mozambique. Andere kinderen mijden hem. Niet omdat hij zijn benen verloren is, maar omdat hij zich niets meer kan herinneren. Alles verandert wanneer de straatjongen Alfredo naar het opvangtehuis komt.

 

(3430) 10. Een nieuwe vriend - Leander Hanssen Sr. (meeleef)
Marie krijgt een hondje, Jefke. Samen met haar neef Lucas laat ze hem elke dag uit. Dat vinden ze leuk, behalve wanneer ze door de Meidoornstaat komen, waar een vreemde, oude man hen altijd in de gaten houdt.

 

 

Jaarprogramma 2021-2022

(3411) 1. De villa en de nachtmerrie – Nick de Clippel (historisch, WO II)

Anna en Ruben worden thuis weggehaald door Duitse soldaten. Ze brengen hen naar het weeshuis
van mevrouw Rosi. Even later wordt Anna 16, de leeftijd waarop ze naar een kamp gedeporteerd kan worden … 

 

(3412) 2. Van de aardbodem verdwenen - Jolanda van der Marel (avontuur, meeleef)

‘Ik wilde dat je voorgoed verdween!’ schreeuwt Boaz tegen zijn vervelende broer. Maar als die broer plots écht verdwijnt, moet Boaz zijn beste speurtalent naar boven halen.

(3413) 3. Adira en de tovenaar - Antonio Termeer (fantasie, avontuur)

Adira is een Dragodilmeisje: ze is geboren met een staart. De gevaarlijke Tovenaar van Charz heeft het op haar gemunt.

 

(3414) 4. Lockdown – Karin Vrielink (avontuur, actua)

Raul woont in Ecuador, een land dat zwaar getroffen is door de coronacrisis. Hij gaat een medicijn ophalen voor zijn opa, maar net dan wordt er een strenge lockdown ingevoerd.

(3415) 5. Natuur en magie in het Instituut Lemn - Pauline Clément-Husband (fantasie, avontuur)

Lili houdt dolveel van de serre bij haar school. Als die op een dag wordt afgebroken, is ze ten einde raad. Door haar liefde voor planten en haar rare toverspreuken heeft ze niet veel vrienden. Maar dan vindt ze een verborgen huis in het bos …

 

(3416) 6. De intergalactische spreekbeurt - Anaïd Haen en Django Mathijsen (scifi, avontuur)

An maakt kennis met een buitenaards wezen, dat haar per se mee wil nemen naar zijn planeet om een spreekbeurt te houden over mensen.

(3417) 7. De drie wensen – Dagmar Vandevoort (fantasie, avontuur)

Lotte wordt door de engel Xian uitverkoren om drie wensen te doen. Als ze dat niet op tijd doet, verliest ze die wensen. Maar kiezen blijkt niet zo gemakkelijk …

(3418) 8. Mijn broer en ik – Marlies Verhelst (meeleef)

Nuur schrikt heel erg wanneer hij een gevaarlijk mes vindt in de kast van zijn broer. Heeft zijn broer iets te maken met de steekpartij op het pleintje?

(3419) 9. De Lange Man – Theo-Henk Streng (griezel)

Als Boaz het bos vlak bij zijn nieuwe huis verkent, ziet hij er een mysterieus wezen: een abnormaal lange en dunne man, die hem overal lijkt te volgen …

(3420) 10. Een valse streek - Nellie van Straten (avontuur, meeleef)

Op het ponykamp van Lina is er een meisje dat bijzonder veel op haar gelijkt, Louisa. Iedereen vergist zich voortdurend tussen de twee. Louisa is haar rijkeluizenleventje beu en verzint een plannetje.