2

Het veelzijdigste tijdschrift voor het 3e en 4e leerjaar

(ontdek het volledig aanbod lager onderwijs)

Ontdek alles over Zonnestraal 2021-2022


Zonnestraal is hét educatieve tijdschrift voor leerlingen
van de 2e graad!

Het zit boordevol boeiende info, verrassende foto's en leerrijke opdrachten (over techniek, wetenschap, natuur, milieu, kunst, verkeer...).
Verder zijn er verhalen, knutseltips en puzzels en leuke tips voor tussendoor.

NIEUW: De rubriek 'Onderzoekend leren': Zonnestraal daagt de leerlingen uit! Vertrekkend vanuit een opdracht komen ze door samen te werken en de dingen te onderzoeken tot een oplossing. En onderweg leggen ze een heel leerproces af waarin heel wat vaardigheden worden aangesproken. 

NIEUW: Een vernieuwde rubriek rond burgerzin, Iedereen burger, waarin we de kinderen willen laten nadenken over hoe ze kunnen meewerken aan een fijne samenleving. Ook filosoferen en sociale vaardigheden oefenen komen in deze rubriek aan bod.

NIEUW:  Wel in je vel! is een nieuwe rubriek rond veerkracht en mentaal welzijn. Om goed met anderen te kunnen samenleven is het immers belangrijk dat we goed in ons vel zitten en via deze rubriek willen we werken aan identiteit, weerbaarheid en veerkracht, zodat we mentaal sterker staan. 

NIEUW: in de vernieuwde rubriek ‘Kunstig’ worden telkens bijzondere kunstwerken en kunstvormen in the picture gezet. Van daaruit vertrekken we dan om zelf creatief en kunstig aan de slag te gaan.

Een voorproefje?

Elke keer een tijdschrift, een bronnenboekje of een leesboek
Het abonnement op Zonnestraal bestaat uit 12 gewone nummers, 3 bronnenboekjes (ZOOM) en 3 mooi geïllustreerde leesboeken met een meeslepend verhaal.
Uw leerlingen krijgen leesboekjes perfect afgestemd op hun leesniveau!

Voor op school of thuis

Zonnestraal sluit perfect aan bij wat uw kind leert op school: wereldoriëntatie, ICT, leren leren, sociale opvoeding, muzische vorming ... Heel wat leerkrachten gebruiken Zonnestraal dan ook in de klas, maar uw kind kan er net zo goed thuis mee aan de slag.

Als u Zonnestraal met de post wilt ontvangen op uw thuisadres, dan kunt u online bestellen. Wenst u het voordeligste abonnement, bestel dan via de school. Zo betaalt u geen verzendkosten.

Een abonnement op Zonnestraal? Gewoon doen!

 

 

Ontdek ook Leeskriebel: dé leesreeks op maat van kinderen in het 3e en 4e leerjaar!

 

 

 

Meer nieuws