2

U koos er voor om geen toegang te geven.

Geef alsnog uw toestemming

of keer terug naar de pagina

.

Er liep iets mis tijdens het aanmelden.

Probeer het opnieuw
of keer terug naar de pagina.

Aanmelden

meer tips

 

 

BEDRITUEEL: TOK TOK TOK

Ontdek hoe je de pagina uit Doremini 8 kunt gebruiken bij het bedritueel.  

>>> lees meer

   

Tip 8: Hoe leer je je kind rustig spelen?

Kinderen, en vooral jongens, kunnen soms ontzettend druk en wild zijn. Tijdens het spelen kunnen er in alle enthousiasme weleens dingen stuk gaan. Of ze gaan zo ruw met elkaar om, dat ze elkaar onopzettelijk pijn doen. Wat kun je best doen om je kleuter kalmer te laten spelen?

>>> lees meer

BEDRITUEEL: Handmassage

Ontdek hoe je de pagina uit Doremini 7 kunt gebruiken bij het bedritueel. 

>>> lees meer

 

TIP 7: Échte jongens en échte meisjes bestaan niet!

Het is een baby! Al van bij de blauwe/roze wereld van het kraambed wordt duidelijk hoeveel beelden er vasthangen aan ‘meisjes’ en ‘jongens’. Meisjes houden van poppen en jongens van auto’s, toch? Uit onderzoek blijkt dat driejarigen al behoorlijk stereotiepe ideeën hebben over wat het betekent om een jongen of meisje te zijn. Met een genderbewuste opvoeding leer je je kind dat er meer mogelijkheden zijn dan wat de clichés ons voorschrijven.

>>> lees meer

BEDRITUEEL: Slaapliedje

Ontdek hoe je de pagina uit Doremini 6 kunt gebruiken bij het bedritueel. 

>>> lees meer

TIP 6: Stress bij kinderen

In onze huidige samenleving waarin presteren, vaak onder tijdsdruk, belangrijk is, is niemand immuun voor stress. Sommige mensen zijn gevoeliger voor stress dan anderen. Dat heeft te maken met persoonlijkheid, leefomstandigheden … Je mag ervan uitgaan dat elk kind, in meer of mindere mate, af en toe stress ervaart.

>>> lees meer

 

BEDRITUEEL: Agent op wacht

Ontdek hoe je de pagina uit Doremini 5 kunt gebruiken bij het bedritueel. 

>>> lees meer

 
 

TIP 5: Goed-genoeg-ouderschap

In reclamespots zie je ze weleens opduiken, de perfecte ouders. Samen met hun twee kinderen, een jongen en een meisje natuurlijk, huppelen ze in een harmonische relatie door het leven. De kinderen luisteren altijd, ouders zijn er helemaal voor hun kinderen en zijn tegelijk ook nog eens de ideale collega en vriend(in).  Terwijl iedereen weet dat perfectie niet bestaat. Zeker niet in het opvoeden.

>>> lees meer

BEDRITUEEL: Mijn hartje

Ontdek hoe je de pagina uit Doremini 4 kunt gebruiken bij het bedritueel. 

>>> lees meer

  TIP 4: Hoe maak je ruimte voor het spel van je kind?

Als ouder weet je soms niet goed hoe je met je kind moet spelen, en of je dit eigenlijk wel kunt. Gelukkig kun je als volwassene (opnieuw) leren spelen. Hierna geven we enkele tips om de speelsheid van je kind mee te helpen ontplooien, en misschien zo ook het ‘kind in jezelf te herontdekken’.

>>> lees meer

 

BEDRITUEEL: Koekjes bakken

Ontdek hoe je de pagina uit Doremini 3 kunt gebruiken bij het bedritueel. 

>>> lees meer

TIP 3: Bestaat Sinterklaas echt?

De meeste kinderen zijn elk jaar heel enthousiast als Sinterklaas eraan komt. Maar op een gegeven moment begint elk kind kritische vragen te stellen, soms zelf al in de kleuterperiode. Moet u als ouder dan vertellen dat Sinterklaas niet bestaat? Wanneer doet u dat het best?

>>> lees meer

 

BEDRITUEEL: Winkel van mijn dromen

Ontdek hoe je de pagina uit Doremini 2 kunt gebruiken bij het bedritueel. 

>>> lees meer

 

 

 

TIP 2: Fantasiespel stimuleren

Peuters en kleuters ontdekken volop de wereld. Fantasiespel speelt daarin een grote rol. Het ‘doen alsof’ geeft hen grip op de wereld. Met deze tips kunt u het fantasiespel stimuleren. 

>>> lees meer

BEDRITUEEL: Wij zijn anders

Ontdek hoe je de pagina uit Doremini 1 kunt gebruiken bij het bedritueel. 

>>> lees meer

 

TIP 1: Zindelijk thuis, maar niet op school

De meeste kindjes worden zindelijk tussen 2 en 4 jaar. Zindelijk worden is voor elk kind een heel uniek leerproces en ieder volgt daarin een heel eigen ritme. Het is zeker niet ongewoon dat de zindelijkheid thuis en op school, of zelfs van situatie tot situatie kan verschillen. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom het thuis wel lukt en op school niet.

>>> lees meer