Nieuwsbrief kleuteronderwijs 4: Er beweegt iets in ons kleuteraanbod!
Deze e-mail online lezen

 

Er beweegt iets in ons kleuteraanbod!Vernieuwd tijdschriftenaanbod voor leerkrachten in 2019-2020

30% goedkoper!

Vanaf volgend schooljaar is werken met Doremi en Doremini nóg leuker en voordeliger. Als leerkracht ontvangt u per jaar tien tijdschriften, tien handleidingen én een scheurblok vol boeiende activiteiten. En dat allemaal vóór het begin van elk trimester.

Ons vernieuwde tijdschriftenaanbod is maar liefst 30% goedkoper (t.o.v. schooljaar 2018-2019)! Bestelt u vóór 30 juni, dan krijgt u bovendien 10% extra korting op uw abonnement. Zo krijgt u ook zeker uw grote klaskalender
tegen 1 september!

Ontdek de thema's en prijzen voor 2019-2020 >>>


 

Ontdek de nieuwe thema's van Doremi(ni)

Een mooi en smakelijk einde van het schooljaar

In Doremini 9 ontdekken kleuters wat er allemaal te zien is in de keuken en leren ze waar al dat keukenmateriaal voor dient. In de belevingsdoos vindt u een lottospel met keukenspullen en een grote poster met een recept, zodat de peuters tijdens dit thema ook zelf in de keuken aan de slag kunnen. Met Doremini 10 eindigt het schooljaar in schoonheid. De zon schijnt, de vogeltjes fluiten, de bloemetjes staan in bloei ... In de mooie natuur is nog zoveel meer wat de peuters kunnen bewonderen.

Weten de kleuters wat een kok juist doet? En een ober? Dat ontdekken ze in Doremi 9. Met de activiteiten uit de handleiding gaan ze zelf aan de slag in hun eigen klasrestaurant. Als bijlage bij dit thema vindt u een grote poster met een recept, een Wie is het?-spel voor de tweede kleuterklas en bewegingskaartjes voor de derde kleuterklas.
Met Doremi 10 kunnen de kleuters al beginnen te dromen van de vakantie, want het laatste nummer neemt hen mee op Reis rond de wereld. Ze maken kennis met verschillende landen en culturen en natuurlijk ook met het reizen op zich.

Meer info >>>


 


Zomervakantieboeken

Twee maanden zomerpret

Ontdek nu onze kleurrijke zomervakantieboeken! Voor elke leeftijd is er een aangepast doeboek met leuke en leerrijke activiteiten.

Twee maanden vakantie of twee maanden feest? Onze kleurrijke zomervakantieboeken maken het verschil. En dat voor maar € 7!

Onthaalklas en 1e kleuterklas: Zeedieren 
Leuke spelletjes, beestige knutselwerkjes, een avontuurlijk verhaal
en veel meer.

2e en 3e kleuterklas: Kleuren in de zomer
Spelletjes, een leuk gezelschapsspel, kleurrijke knutsels, een verhaal over nijlpaard Nelle en veel meer.

Meer info en online bestellen >>>

  
 

 

Vakantieoefenboeken

De ideale voorbereiding op volgend schooljaar

Met onze vakantieoefenboeken kunnen kinderen op een leuke manier hun vaardigheden voor taal, wiskunde en wereldoriëntatie verder ontwikkelen tijdens de vakantie. Zo zijn ze helemaal klaar voor het volgende schooljaar.

Bestel nu jouw vakantieoefenboek(en) voor maar € 7 per stuk!

1e kleuterklas: Met Nellie & Cezar naar de tweede kleuterklas
Het doeboek bevat 24 pagina’s taal en 24 pagina’s wiskunde.
Zo werken kleuters op een leuke manier rond taal en wiskundige initiatie.

2e kleuterklas: Met Nellie & Cezar naar de derde kleuterklas
Van zowel taal als wiskunde komen alle doelen aan bod waar doorheen het schooljaar aan gewerkt wordt: spreken, schrijven, ‘lezen’, verhalen vertellen, meten, tellen, rangschikken, puzzelen ...

3e kleuterklas: Naar het 1e leerjaar
Dit vakantieoefenboek leert kinderen op het einde vande derde kleuterklas op een speelse manier allerlei vaardigheden aan en bevat voorbereidende oefeningen voor taal, wiskunde en schrijfmotoriek. 

Meer info en online bestellen >>>

  

 


 
Groei mee met Cas en Lisa

Relationele en communicatieve vaardigheden bij kleuters

Groei mee met Cas en Lisa biedt een goede leidraad om op een speelse manier bij kleuters te werken aan relationele en communicatieve vaardigheden. Met ruimte voor uw eigen invulling en planning, zodat uw kleuters groeien in hun communicatievaardigheden, hun zelfvertrouwen en hun empathisch vermogen.

De figuren Cas en Lisa groeien met hen mee, net zoals
de steeds terugkerende maandthema’s.

Meer info en online bestellen >>>


 
 
Nieuws van onze partner

Plattelandsklassen deelt educatieve pakketten uit in Domein Bokrijk

Op 1 mei heeft de Radio 2-tuindag plaats in het Provinciaal Domein van Bokrijk. Elke leerkracht kan, op vertoon van zijn lerarenkaart, gratis een educatief pakket afhalen op de stand van Plattelandsklassen vzw.

Die stand bevindt zich op het Landelijke Gilden-eiland, waar u verschillende workshops rond het thema ‘De generatietuin’ kunt volgen. Een generatietuin is een tuin waar ieder lid van het gezin of elk van de bewoners, jong en oud, ruimte heeft om iets in zijn eentje te doen maar vooral om dingen samen te doen. Om ideeën en vaardigheden door te geven. Om samen te werken en samen te genieten, om samen te eten en samen te spelen.

Terwijl u er geniet van het buitenleven, krijgt u dus ook een hoop
ideetjes mee voor in de klas!  

 

  

    Uitgeverij Averbode N.V. • Abdijstraat 1 • 3271 Averbode
www.uitgeverijaverbode.be