2

Een cover van Kuifje en Bobbie voor 2,5 miljoen euro

Een cover van Kuifje en Bobbie voor 2,5 miljoen euro!

Tot groot jolijt van stripverzamelaars wordt de originele cover van De Geheimzinnige Ster (1942) te koop aangeboden voor een waanzinnig bedrag: 2,5 miljoen euro!

photo Shutterstock

Het was op een prestigieuze kunst- en antiekbeurs in Brussel dat een verzamelaar besloot de cover te verkopen … Maar weet je waarom zulke antieke spullen zo duur worden verkocht? En waarom sommige mensen ze zo interessant vinden?

Waarom zo veel geld?
Hergé, de tekenaar van de avonturen van Kuifje en Bobbie, is een echte ster in de stripwereld. Maar het is niet alleen omdat de tekenaar zo beroemd is, dat antieke spullen zo aantrekkelijk zijn. Het originele werk van Hergé is immers ook uniek. En het straalt zoveel kwaliteit uit.
Hergé, die eigenlijk Georges Remi heet, heeft overigens het wereldrecord op zijn naam als het gaat over de verkoop van strippagina’s. Het origineel van de dubbele schutbladen die je in alle albums vindt, is verkocht voor maar liefst 2,65 miljoen euro! Geen wonder dat er bij verzamelaars zoveel interesse is voor het werk van Hergé.

En er is nog meer!
Op 14 maart worden tien bladzijden van de avonturen van Kuifje en Bobbie per opbod verkocht in Parijs. Ze worden geschat op 1,5 miljoen euro!