2

Kleintje Europa

Vorige zaterdag ging Mini-Europa weer open. In de winter werd er hard gewerkt aan het park. Er staan nu nieuwe maquettes die nog mooier zijn.

Mini-Europa ligt net naast het Atomium. Het is een vrij groot park waarin je kunt kennismaken met heel wat belangrijke stukjes van Europa, maar dan erg verkleind. Je kunt er de belangrijkste gebouwen bekijken van de bekendste Europese steden. Je wandelt er in geen tijd van Brussel via Parijs naar Londen. Zo kun je de allermooiste gebouwen van Europa in één dag allemaal samen zien, en bovendien ook de gondels van Venetië en de corrida’s de toros van de Spaanse stierengevechten. Je kunt er zelfs live een vulkaanuitbarsting meemaken.

En er is nog wat! Met Mini-Europa maak je een reis door de tijd! Sinds zaterdag, en dat een heel jaar lang, wordt de tweehonderdste verjaardag van de Slag van Waterloo herdacht (de laatste veldslag van Napoleon) en kun je ronddolen in de Romeinse tijd. Op 8 en 15 augustus is er vuurwerk in het kader van ‘Mini-Europa by Night’.

Dacht jij je in het weekend te vervelen? Hup, op naar Mini-Europa. Want daar kun je onze Europese buurlanden ontdekken in een notendop!

Hélène GHILAIN